Pokličite nas 031206550 ali nam pišite na info@mikrozelenjava.si Omogočamo osebni prevzem na kmetiji 24/7 (Dobriša vas 5)

0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Praženi ali restan krompir? Kakorkoli oba smo pripravili z dodatkom mikrobrokolija

‘Restan krompir’ oz. praženi krompir smo tokrat pripravili na naš klasičen domač način, čisto na koncu pa obilno posuli z mikrobrokolijem, ki vsebuje velike količine antioksidantov. Naš mikrobrokoli tako ne popestri samo izgleda ampak tudi pomembno prispeva k okusu, ki mu daje polnost in svežino hkrati.
Naš recept za pripravo za 4 osebe:
1 kg krompirja za praženje
0,3 kg čebule in 2 stroka česna
Rastlinsko olje ali mast (po izbiri)
Suha bazilika, poper, sol, dodatek k jedem.
Mikrobrokoli (Mikrozelenjava Jelen)
Opis: Krompir damo v lonec, zalijemo z primerno količino vode (nekje 2 prsta nad krompirjem še mora biti vode) zavremo in kuhamo nekje 20 minut oziroma odvisno od sorte krompirja. Preverimo z vbodom vilice in pazimo da ga ne razkuhamo. Vmesnem času olupimo in narežemo čebulo ter pripravimo za praženje. Ko je krompir kuhan ga olupimo in pustimo da se ohladi in nato ohlajenega naribamo z ribežnom na trakce. V ponvi stopimo mast ali olje, dodamo sesekljano čebulo in popražimo, da se zmehča in lepo karamelizira in običajno pri tem ne ‘šparamo’ z oljem ali mastjo. Dodamo nariban krompir in pražimo nekje 20 minut. Pri praženju ga ves čas obračamo v intervalih in smo pozorni da krompir pravilno obračamo s kuhalnico od strani proti sredini in ga nikoli ne tlačimo. Med praženjem še stisnemo notri česen, dodamo malo dodatka jedem, baziliko, sol in poper po okusu. Krompir je spražen takrat ko se lepo karamelno obarva in ga je količinsko nekje ⅔ v primerjavi z začetkom praženja kar pomeni, da je nekaj vode izhlapelo iz krompirja okus pa se je ojačal. Na koncu damo restan krompir v posodo za serviranje in obilno potrosimo z mikrobrokolijem. Hvala da si prebral recept veliko sreče v kuhanju ti želimo in veselo uporabo mikrozelenjave! :)
Dodaj odgovor

Lokalna super hrana na voljo 365 dni v letu.

Hitra dostava živih rastlinic po vsej sloveniji

Garancija pošiljke in zanesljiva dostava