Pokličite nas 031206550 ali nam pišite na info@mikrozelenjava.si Omogočamo osebni prevzem na kmetiji 24/7 (Dobriša vas 5)

0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Kremna bučna juha pripravljena iz eko hokaido buče

Razvajamo se s kremno bučno juho po receptu naše stare mame. ??
Za pripravo bučne juhe potrbuješ:
Buča hokaido (ekološka pridelava)
malo rastlinskega olja
2 čebule in 2 stroka česna
5 majhnih krompirjev
Muškatni orešček, kumina, poper, sol, dodatek k jedem.
Kislo smetano, bučno olje, jušne kroglice
Mikrosončnice (Mikrozelenjava Jelen)
Opis: Bučo očistimo in je ne lupimo, odstranimo samo pecelj in del, kjer se je dotikal tal, saj nam bo kasneje lupina dala tisto pravo živo barvo juhe. Olupimo krompir, ga damo v lonec zalijemo z vodo in kuhamo do mehkega. Vmesnem času v ponvi sesekljamo čebulo in česen in popražimo, da se zmehča in postekleni. Nato bučo narezano na kocke dodamo čebuli in česnu ter pražimo ob stalnem mešanju. Dodamo kumino, muškatni orešček, poper, sol in malce dodatka jedem po okusu. V loncu kuhan krompir skupaj z vodo v kateri se je kuhal s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo praženo bučo in še enkrat pretlačimo v gladko kremno juho. Čisto na koncu dodamo še malce kisle smetane po okusu, ki jo ročno vmešamo brez uporabe paličnega mešalnika. Juho postrežemo z bučnim oljem, jušnim kroglicami in mikro sončnicami, ki popestrijo videz in okus! Upamo, da ti je bil recept všeč. Kmalu sledijo novi.
Dodaj odgovor

Lokalna super hrana na voljo 365 dni v letu.

Hitra dostava živih rastlinic po vsej sloveniji

Garancija pošiljke in zanesljiva dostava