Pokličite nas 031206550 ali nam pišite na info@mikrozelenjava.si Omogočamo osebni prevzem na kmetiji 24/7 (Dobriša vas 5)

0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dimljeni 'slovenski losos' pripravljen z dodatkom mikro zelenjave

V januarju se prehranjujemo manj obilno kot v decembru, pri tem ne moramo brez zdrave in okusne prehrane, kjer ni treba biti nič prikrajšan. Mi smo tokrat izbrali za glavno jed, tisto stvar, ki jo povprečni slovenci premalo uživamo - postrvi.

Vzeli smo hladno dimljeni ‘Slovenski losos’ oziroma file postrvi ga spekli v olivnem olju in ga postavili na posteljico iz zeljne solate s krompirjem. Dodali smo šopek bele redkvice, ki se odlično kombinira z ribami in na koncu polili file s posebno mikro zelenjavno tržaško omako.

Sestavine za 2 osebi:

  • 2 večja Hladno dimljena fileja postrvi
  • olivno olje
  • jabolčni kis
  • 5 strokov česena
  • limona 
  • zelje
  • 2 srednja krompirja
  • peteršilj
  • mikro rdeče zelje
  • mikro redkvica
  • mešanica začimb, sol, poper

Opis:

Krompir damo v lonec, zalijemo z primerno količino vode, zavremo in kuhamo nekje 20 minut oziroma odvisno od sorte krompirja. Vmesnem času narežemo belo zelje in pripravimo mikro zelenjavno tržaško omako v katero dodamo najprej na male koščke narezan česen, malo peteršilja in veliko mikro rdečega zelja, ki bo dalo naši tržaški omaki poseben okus in barvo. V omako še dodamo olivno olje in limonin sok po okusu in premešamo. Ko je krompir kuhan ga olupimo in razrežemo na kocke, dodamo v zeljno solato, dodamo malo olivnega olja, domač jabolčni kis, mešanico začimb po okusu, sol, poper in solato zmešamo. Nato se lotimo fileja. Najprej ga malo začinimo, posolimo in damo peči v vročo olivno olje. Ponev priporočamo da pokrijete, da čim več vlage ostane v prostoru za peko, kar bo dalo ribam še boljši okus. 1 krat obrnemo in pečemo tako dolgo, da notranjost fileja preseže 82 °C. Postrežemo file na postelji iz zeljne solate iz krompirja. File polijemo z mikro zelenjavno tržaško omako in priložimo šopek bele redkvice, ki bo okus našega ribjega krožnika še ojačal in mu dal pridih svežine.

Dodaj odgovor

Lokalna super hrana na voljo 365 dni v letu.

Hitra dostava živih rastlinic po vsej sloveniji

Garancija pošiljke in zanesljiva dostava